Reactie van ouders over de behandeling van hun dochter (15 jaar)

 

"Suzanne is een professionele maar zeer zeker ook een betrokken psycholoog. Suzanne communiceert helder, maakt duidelijke afspraken met het kind en de ouders. Beide partijen komen aan bod tijdens de behandeling. De behandeling is gericht op resultaat. Telkens wordt in de gaten gehouden waar we staan en waar we naar toe moeten. Suzanne kan streng zijn in de behandeling op de momenten dat het nodig is. Zowel het kind als de ouders houdt ze een spiegel voor. Ze bespreekt rustig en met empathie het gedrag van beide partijen. Juist het feit dat Suzanne een jonge psycholoog is maakte dat de afstand met onze puberdochter niet te groot is. Ze is heel toegankelijk voor die leeftijdsgroep die wordtelt met allerlei problemen. Tijdig ingrijpen heeft in ons geval goed gewerkt."

Ouders over de behandeling van hun zoon ( 9 jaar)

"Onze zoon is een aantal keer bij Suzanne geweest om samen met haar te bespreken wat hij kan doen als hij boos wordt. Suzanne heeft hem een eindje op weg geholpen. Hij is dol op haar. Suzanne gaf ons als ouders ook meer inzicht in het gedrag van onze zoon. Wat vindt hij moeilijk en hoe kunnen wij hem beter begeleiden.

Suzanne is rustig en geduldig en ze heeft ons weer een stapje in de goede richting laten zetten."

Vader van dochter (8 jaar)

"Onze dochter van 8 heeft aandachtsproblemen. Kan zich moeilijk concentreren op school en raakte meer en meer met zichzelf in de knoop met woedeuitbarstingen als de manier om haar frustratie te uiten. Wij zaten met onze handen in het haar. School wilde het liefst dat ze naar speciaal onderwijs zou gaan en wij kregen geen vat op haar uitbarstingen. De tip was een kindpsycholoog en gelukkig vonden wij hier Suzanne Smedts. Na een analyse van onze dochter een confronterende conclusie, ADHD. Heel doeltreffend heeft ze ook onze manier van opvoeden veranderd. Onze ogen zijn letterlijk geopend en de rust is teruggekeerd in ons gezin. Onze dochter gaat weer met plezier naar school, kan haar rust pakken wanneer ze dat nodig heeft. En dat ze af en toe stout en boos is, wij weten hoe er mee om te gaan. Ons beste besluit was hulp zoeken en gelukkig vonden we dat bij Suzanne, een topper."