Hoe krijg je meer gedaan in een wereld vol afleiding? Focus aan!

Focus aan (Mark Tigchelaar): Dit boek was voor mij echt een eyeopener over hoe ik mijn tijd veel effectiever en efficiënter kan besteden, meer geconcentreerd kan werken en hoe mijn leven daardoor dus veel meer ontspannen kan worden. Het is erg pakkend geschreven (ik had het in 3 uur uit) en vooral heel herkenbaar. Echt een aanrader voor als je je meer wil focussen op je werk, opleiding of wat voor jou belangrijk is!

https://www.youtube.com/watch?v=fxryl2sMjoA

Moeder over de behandeling van haar dochter (14 jaar).

Mijn 14 –jarige dochter had het 1,5 jaar na het overlijden van haar vader heel lastig. Tot die tijd wist ze haar gevoel weg te drukken maar dat ging niet meer. En ze kon er niet met mij of anderen dicht om haar heen over praten. De sessies met Suus hebben haar heel goed geholpen. De dag van het overlijden zelf en de periode daarom heen is ze met Suus helemaal doorgelopen. En later ook het gemis zelf, wat haar vader voor haar en zij voor hem heeft betekent etc. Het waren geen gemakkelijke sessies, maar door dit samen te bespreken is het scherpe randje van die vreselijke dag eraf. Hierdoor is ze niet meer bang dat vriendinnen er bijvoorbeeld naar vragen. En het verdriet mag er zijn, maar ook het “niet-missen”. Ze zit nu veel beter in haar vel. Ik ben heel blij dat we de stap naar Suus hebben gezet.

Ouders over de behandeling van hun dochter (11 jaar)

“Onze dochter ging naar Suus omdat ze een vrij negatief zelfbeeld had en snel van streek raakte als er iets gebeurde dat niet zo leuk was. Suus heeft haar geholpen om “helpende gedachten” te ontwikkelen die ervoor zorgen dat ze steviger in haar schoenen staat en beter met tegenslagen om kan gaan. Ze is nu weer het gelukkige, blije en onbezorgde meisje dat ze vroeger ook was en daar is zij - en wij - heel blij mee!”

Ouders over de behandeling van hun dochter (9 jaar) met klachten van o.a. heimwee.

vader: “Suzanne heeft onze dochter geholpen met haar heimwee i.v.m. onze scheiding. Met haar enthousiaste, en voor onze dochter toegankelijke aanpak, heeft zij goed de oorzaak van haar probleem weten te doorgronden. Met haar pragmatische aanpak heeft onze dochter snel resultaat bereikt. Het gevolg is dat haar heimwee weg is en ze zelfverzekerder en positiever in het leven staat. Dank daarvoor. “

moeder: “De lieve en gerichte aanpak van Suus heeft onze dochter van 9 in een korte tijd van haar heimwee afgeholpen. Ze is weer vol zelfvertrouwen en heeft de situatie onder controle. We zijn heel blij met het resultaat".”

Ouders over de behandeling van hun zoon (10 jaar) met angstklachten.

"Twijfelend of we er goed aan deden, zijn we toch op zoek gegaan naar een kinderpsycholoog die onze zoon kon helpen met het omgaan met angst. De twijfel of dit wel een goede stap was, was eigenlijk meteen verdwenen in ons eerste kennismakingsgesprek met Suzanne. Suzanne is een heel open persoonlijkheid en straalt vertrouwen uit. Daarbij is ze heel toegankelijk en dat stelde ons, en zeker onze zoon, gelijk gerust. Gedurende een aantal sessies heeft ze hem (en ons) ' tools' meegegeven, die hij kan toepassen om zijn angsten te hanteren. Wij zijn zeer tevreden en heel blij dat we dit traject doorlopen hebben."